Over Studio MIEZ

Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up. 

~Pablo Picasso~

Stoppen we met spelen omdat we ouder worden, of worden we ouder omdat we stoppen met spelen? Worden we op het moment dat we iets nieuws willen creëren gestuurd door ons intellect of door ons instinct?

Studio MIEZ is opgericht door Michelle Ponsteen, een designer die de wereld ziet als een eigen speelveld waarbinnen zij vrij kan creëren. Met haar ontwerpen wil zij terug naar de essentie, waarbij zij het ‘kind zijn’ ziet als de metafoor voor de kern waar design over gaat. De schoonheid die zich manifesteert wanneer je spelenderwijs, als een kind, creëert. Zonder alles te overdenken, zonder de angst om te falen, het gevoel volgen in kleur en vorm. Deze kinderlijke blik en verwondering van het alledaagse spelen een belangrijke rol in haar werk. Zij wil de schoonheid van de wereld laten zien en energie uitstralen. Maar ook een spiegel zijn voor de maatschappij, maar dat altijd vanuit een positieve benadering.

Haar fascinatie is het menselijk lichaam. Veel van haar ontwerpen staan daarom in een directe relatie tot het lichaam. Vorm is een belangrijk aspect in haar ontwerpen, omdat het lichaam vaak onderdeel is van het ontwerp zelf.